lørdag den 26. februar 2022

En nydelig solnedgang

 


Nu kan jeg jo desværre ikke selv se solen gå ned fra min lejlighed, men i det mindste kan jeg nyde synet af genskinnet, på Kronborg, Domkirken og Sverige. Så mens jeg sidder har har jeg studeret lidt. For det er mere end 6 timer siden, at jeg åbnede den første øl, og jeg har først lige åbnet den fjerde og betingelserne har ellers været optimale i dag. Normalt plejer lidt sygdom ikke at påvirke mig synderligt i forhold til at drikke øl, men i dag har lysten ikke rigtig været til stede. Hvorfor? Man kunne tro at jeg var bange for at diarréen vendte tilbage, men det tror jeg ikke den gør. 

Årsagen skal findes et helt andet sted, men det har ganske rigtig noget med fordøjelsessystemet at gøre. Siden jeg købte Lademanns Lægeleksikon som meget ung teenager, jeg vist omkring 14, har jeg vidst at den vigtigste årsag til alkoholskader skyldes for lidt og for dårlig ernæring, og mange der drikker for meget spiser også forkert, og de får ikke de næringsstoffer, der er brug for, for at opretholde en nogenlunde sund krop. I dag har jeg så lært, at overvægt og diabetes også er dårligt, og er med til at øge risikoen for skrumpelever.

Men måske endnu vigtigere er tarmsystemet. Det er nemlig ikke alkoholen i sig selv som giver skrumpelever, det er et giftstof fra en bakterie kaldet  "entococus fecalis" og giftstoffet hedder  "cytolysin".  Ikke alle entococus fecalis bakterier har gener for dannelsen af giftstoffet, kun omkring 30%, så i et eksperiment inficerede man nogle mus med bakterier med det skadelige gen, mens en anden gruppe fik harmløse bakterier og så fik de alkoholrigt foder som sondemad. Kun de mus der var blevet inficeret med den skadelige bakterie udviklede skrumpelever. 

Det siger lidt sig selv at giftstoffet lettere trænger igennem tarmvæggen og ind i kroppen, når den er beskadiget. Og tarmvæggen bliver mere beskadiget og utæt, jo mere man drikker og jo mere usundt man spiser. 

Der findes dog et mirakelmiddel. Ordret citeret stod der om forskerne: 

"De tog afsæt i eksisterende viden om, at visse vira, såkaldte bakteriofager eller bare fager, kan eliminere bakterier. Og en bestemt fag er specialiseret i at angribe cytolysin uden at skade andre bakterier. Den type virus findes i spildevand".

Forskningen på området fortsætter men jeg øjner allerede en fremragende forretningsidé. Jeg mangler bare lige at lande en aftale med Lynetten, og så vil millionerne rulle ind, når folk får øjnene op for min mirakelmedicin. Og jeg giver 100% garanti på at ikke én eneste person som indtager min mikstur kommer til at dø af skrumpelever.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar